Kyokushin Karate Shihan Ioannis Stefanou 5 Dan Branch Chief Greece

Η κατάκτηση του 5ου Dan στο Kyokushin Karate για τον Βολιώτη Προπονητή κ. Ιωάννη Στεφάνου

February 3, 2016
 

[flickr_set id="72157660333258659"]

Μεγάλη επιτυχία για τον καταξιωμένο πλέον Shihan Βολιώτη Προπονητή του Kyokushinkai Karate κ. Ιωάννη Στεφάνου η κατάκτηση του 5ου Dan της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kyokushinkai Karate (Ι.Κ.Ο International Kyokushinkai Organization). Πιο αναλυτικά ο κ. Ιωάννης Στεφάνου Εκπρόσωπος της Ελλάδας κατά την παραμονή του στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate στο Τόκυο της Ιαπωνίας και στο διάστημα από 19 έως 28 Νοεμβρίου 2015 έλαβε μέρος στις προαγωγικές εξετάσεις μαύρης ζώνης Dan. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο όρος Μιτσουμίνι σε υψόμετρο 1.800 μέτρα. Εκεί υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις όπου ο αείμνηστος και θρυλικός Ιδρυτής του Kyokushinkai Karate Sosai Masutatsu Oyamas 10 Dan, είχε πρωτο διοργανώσει τα εκπαιδευτικά Mitsumine Camp σε συνδυασμό με προαγωγικές εξετάσεις ειδικότερα της Μαύρης Ζώνης Dan όπου σήμερα συνεχίζει το έργο του ο Διάδοχος Kancho Shokei Matsui. Η Ιαπωνία τιμώντας τον Sosai Masutatsu Oyama τόσο ως Ιδρυτή του Kyokushin Karate το οποίο αριθμεί σήμερα δεκάδες εκατομμύρια αθλητών ανά τον κόσμο όσο και ως τον διασημότερο και δυνατότερο δάσκαλο της σύγχρονης εποχής του καράτε έστησε το ταφικό μνημίο του ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς του στις πολεμικές τέχνες. Κοντά στο ταφικό μνημείο του Oyama είναι και το μνημείο του μεγαλύτερου Ιάπωνα Σαμουράι (Μουσάσι).

Στις προαγωγικές εξετάσεις του Μιτσουμίνι καμπ έλαβαν μέρος περίπου 250 εκπαιδευτές ανά τον κόσμο εξεταζόμενοι για τους βαθμούς της Μαύρης Ζώνης 2, 3, 4, και 5 Dan. Οι συμμετέχοντες στις προαγωγικές εξετάσεις, εξετάστηκαν για 2 ημέρες απο την τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης, τον Αρχηγό του συστήματος διαδόxου του Sosai Masutatsu Oyamas, Kancho Shokei Matsui 8 Dan, τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Shihan Katsuhito Gorai 6 Dan, το επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Shihan Stuart Corrigal 7 Dan και το επίσημο παγκόσμιο μέλος Alexander Ipatov 6 Dan. Όλοι οι εξεταζόμενοι για δύο ημέρες έπρεπε να περάσουν επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες των εξετάσεων τόσο σε βασικές τεχνικές, (ρεν – ράγκου) συνδιασμοί τεχνικών, (κατα) τεχνικές με υποτιθέμενους αντιπάλους, δοκιμασίες δυνάμεως π.χ. (Push – ups, διατάσεις, σπίντο, σπαγκάτο κλπ. καθώς και τα (Κούμιτε) Αγώνες Καράτε πλήρους επαφής. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου έλαβε μέρος μαζί με άλλους 25 Εκπαιδευτές και Εκπροσώπους κρατών που συμμετείχαν στις εξετάσεις για τον βαθμό του 5ου Dan, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος βαθμός των εξετάσεων, με αποτέλεσμα η τεχνική επιτροπή των εξεταστών να είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Ο κ. Στεφάνου παρουσίασε ένα άριστο επίπεδο σε όλα τα τεστ και τις δοκιμασίες των εξετάσεων όπου τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αρχές Ιανουαρίου του 2016 από τον Παγκόσμιο Γραμματέα της Οργάνωσης Shihan Katsuhito Gorai προσωπικά μεσο email σε κάθε εξεταζόμενο.

Τελικά απο τα 25 άτομα πέρασαν μόνο 7 εξεταζόμενοι για τον βαθμό του 5ου Dan. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Ιωάννης Στεφάνου είναι απο τους λίγους προπονητές της Ευρώπης που έχει αγωνιστεί σε 3 συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα τα οποία διεξάγονται κάθε 4 χρόνια και 10 Ευρωπαϊκά στο Κούμιτε και στα ΚΑΤΑ, ενώ έχει διοργανώσει δεκάδες Πρωταθλήματα στον Βόλο, Πανελλήνια, Βαλκανικά και Ευρωπαϊκά και έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες απο το 1986 όπου διδάσκει τόσο στον Βόλο όσο και στον Αλμυρό με δεκάδες μαθητές του σε επίσημα πρωταθλήματα καθώς και με την Εθνική ομάδα της Χώρας μας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρατε (ΕΛ.Ο.Κ). Είναι δε από τους παλαιότερους προπονητές του Καράτε της Γ. Γ. Αθλητισμού στην Χώρα μας καθώς έχει λάβει μέρος επιτυχώς στην πρώτη σχολή προπονητών στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ) και της Γ. Γ. Αθλητισμού το έτος 1992.

 

Ο διάδοχος του Ιδρυτή Sosai Masutatsu Oyamas, Kancho Shokei Matsui έχει κρατήσει στις εξετάσεις της μαύρης ζώνης των Dan την σοβαρότητα και την αξιοκρατία του Ιδρυτή, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλα γκρουπ του Kyokushin τα οποία δημιουργήθηκαν από διάσημους μαθητές του Sosai Oyamas καθώς δεν σεβάστηκαν την επιθυμία του Ιδρυτή ο οποίος είχε αφήσει Διάδοχο με διαθήκη, με αποτέλεσμα σε κάποια από αυτά τα γκρουπ να δίνονται βαθμοί με μεγάλη ευκολία και χωρίς αξιοπρέπεια προσβάλλοντας και τον θεσμό των εξετάσεων όπως είχε ορίσει ο Θρυλικός Ιδρυτής του συστήματος Sosai Masutatsu Oyamas. Τέτοιου είδους Dan έχουμε και στην Ελλάδα από άτομα που λέγονται εκπαιδευτές και κοροϊδεύουν τους μαθητές τους φορώντας τέταρτα και πέμπτα Dan και κάποιοι παίρνουν από μόνοι τους και 8 Dan, καθώς γνωρίζουν τι σημαίνει πραγματικό Dan ιδιαίτερα απο την Μητρική Οργάνωση γι’αυτό και αλλάζουν κάθε χρόνο και άλλη οργάνωση για να ‘φορτωθούν’ με τέτοιου είδους Dan εκμεταλλευόμενοι τα διάφορα γκρουπ του Kyokushin που για να επιζήσουν στο Παγκόσμιο χώρο του Kyokushin οι οργανώσεις τους δίνουν Dan χωρίς αξιοκρατία. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου τόσο ως Εκπρόσωπος της Μητρικής Οργάνωσης όσο και ως κάτοχος του ονόματος Kyokushinkai Karate και των σημάτων στην Ελλάδα στο Υπουργείο Εμπορίου θα βάλει ένα τέλος σε αυτό το αστείο γεγονός που προσβάλει τόσο το στύλ όσο και στα χρηστά ήθοι, την ευγενή άμιλλα και το ήθος καθώς αποτελούν λάθος πρότυπο ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Τον κ. Ιωάννη Στεφάνου συγχάρηκαν για την επιτυχία του τόσο ο Παγκόσμιος Γραμματέας Shihan Katsuhito Gorai όσο και άλλοι Αρχηγοί – Εκπρόσωποι Κρατών του Kyokushin καθώς Φίλοι, Γονείς, Αθλητές και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας!

Linkedin

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ - SHARE OSU

STEFANOU logo 230x230

SHIHAN IOANNIS STEFANOU 5 DAN

Shihan Ιωάννης Στεφάνου 5 Dan

masoyama_matsui8713b7c12908face3b574e7f2615c716
Η ιστορία του Osu!
OSU
imb_logo_23
imb_logo_23
ΧΟΡΗΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ