Kyokushin Karate Shihan Ioannis Stefanou 5 Dan Branch Chief Greece

Μεγάλη Επετειακή ημέρα για το Kyokushin Karate

April 23, 2017

Osu! Μεγάλη Επετειακή ημέρα για το Kyokushin Karate καθώς πέρασαν 23 Χρόνια από τον θάνατο του Θρυλικού Sosai Masutatsu Oyama Ιδρυτού του δημοφιλέστερου στον Κόσμο πλήρους επαφής Καράτε. Είχα την μεγάλη τιμή και χαρά το 1987 στο Ευρωπαικό Κύπελλο της Βουδαπέστης να γνωρίσω αυτή την μεγάλη μορφή και προσωπικότητα του Kyokushinkai Karate και να εμπνευστώ από την παρουσία του και την ισχυρή προσωπικότητά του όπως αυτό άλλωστε συνέβη και σε δεκάδες εκατομμύρια ανά τον κόσμο αθλητές αλλά και μεγάλους Δασκάλους εκείνης της Εποχής. Το μεγαλειώδες είναι ότι και σήμερα 23 χρόνια μετά τον θάνατό του η δυναμική προσωπικότητά του συνεχίζει να εμπνέει αθλητές και προπονητές ανεξαρτήτου ηλικίας και να υπάρχει ένας μεγάλος σεβασμός στην μνήμη του!

 

Τον Νοέμβριο του 1987 στην πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate είχα την μεγάλη ευκαιρία στο αποχαιρετιστήριο πάρτι να τον πλησιάσω και να φωτογραφηθώ μαζί του. Ενώ είχα την τιμή να αγωνιστώ παρουσία του τόσο στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1987 όσο και στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1991 όπου είχα περάσει στον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από δύο νικηφόρους αγώνες μου και να χειροκροτηθώ για το ωραίο Νοκ -Άουτ με Μαβάσι Γκέρι το οποίο παίζεται έως σήμερα ως ένα από τα καλύτερα και γρηγορότερα Νοκ - Άουτ όλων των Παγκοσμίων Αγώνων. Οι αναμνήσεις από τον Μεγάλο Δάσκαλο θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη μου για Πάντα. Αξίζει να αναφερθώ και σε μια σημερινή μορφή του Kyokushinkai Karate τον Παγκοσμίου φήμης Shihan Tsutomou Wakiuchi ο οποίος είναι ένας από τους λίγους εν ζωή προσωπικούς μαθητές του Sosai Masutatsu Oyama και κατείχε εδώ και 25 χρόνια περίπου τον βαθμό του 6 Dan από τον Sosai Mas Oyama και μετά τον θάνατο του δεν δεχόταν να πάρει επόμενο Dan. Σήμερα με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι ο Shihan Tsutomou Wakiuchi μετά το μνημόσυνο των 23 χρόνων του Sosai Mas Oyama ο Διάδοχός του Μεγάλου Ιδρυτού Kancho Shokei Matsui και τα υπόλοιπα μέλη τον έπεισαν να φορέσει τον Βαθμό του 7ου Dan προς την μνήμη του Sosai Mas Oyama.

Ως Επίσημος Εκπρόσωπος του Kyokushinkai Karate της Χώρας μας της I.K.O (International Kyokushinkaikan Organization) θέλω να συγχαρώ τον Μεγάλο Δάσκαλο Shihan Tsoutomou Wakiuchi για το ήθος του και τον σεβασμό του προς τον Sosai Mas Oyama καθώς και για την κατάκτηση του 7ου Dan. Τον Shihan Tsutomou Wakiuchi θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να προπονηθούν μαζί του στο 8ο International Summer Camp 2017 στην Σκιάθο από 5 έως 9 Ιουλίου όλοι οι συμμετέχοντες. Ο Μεγάλος Δάσκαλος είναι φίλος μου και ένθερμος φίλος της Ελλάδας.

Είμαι πολύ ευτυχής και χαρούμενος που Εκπροσωπώ την Χώρα μας σε αυτή την μεγάλη Παγκόσμια Οργάνωση την I.K.O (International Kyokushinkaikan Organization) και τον άξιο Διάδοχο του Ιδρυτού Sosai Masutatsu Oyama τον Kancho Shokei Matsui, 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Η μοναδική προσωπικότητα Δασκάλου που θα μπορούσε να διαδεχθεί επάξια τον Ιδρυτή του συστήματος καθώς συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία τεχνικής και Ηγετικής Ικανότητας. Αυτό βέβαια το γνώριζε πολύ καλά και ο αείμνηστος Sosai Mas Oyama γι 'αυτό και τον όρισε Διάδοχό του. 23 Χρόνια ο Sosai δικαιώνεται για την επιλογή του διότι ο Kancho Shokei Matsui έχει κατορθώσει όχι μόνο να ανεβάσει Παγκοσμίως το Kyokushin αλλά και να κερδίζει τον σεβασμό όλων!!!

Linkedin

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ - SHARE OSU

STEFANOU logo 230x230

SHIHAN IOANNIS STEFANOU 5 DAN

Shihan Ιωάννης Στεφάνου 5 Dan

masoyama_matsui8713b7c12908face3b574e7f2615c716
Η ιστορία του Osu!
OSU
imb_logo_23
imb_logo_23
ΧΟΡΗΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ