Kyokushin Karate Shihan Ioannis Stefanou 5 Dan Branch Chief Greece

Μεγάλες επιτυχίες για το ελληνικό Kyokushinkai karate στο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης 

December 13, 2023

Με μεγάλες επιτυχίες επέστρεψε η Ελληνική Αποστολή από το 20ο Open Ευρωπαικό Πρωτάθλημα knock – down όλων των κατηγοριών (παίδων – κορασίδων, εφήβων, Ανδρών και Γυναικών) του δυναμικού Kyokushinkai Karate από την Πόλη της Βουδαπέστης. Το εν λόγω πρωτάθλημα διεξήχθη το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 με την συμμετοχή 23 Ευρωπαικών κρατών και 750 περίπου αθλητών όλων των κατηγοριών.

Το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate θεωρείται από τα πλέον δυναμικότερα του κόσμου και το έχουν αποδείξει αυτό οι Ευρωπαίοι αθλητές και αθλήτριες στα Διεθνή και Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τις επιτυχίες τους.

Επάξια εκπροσώπησαν την Πόλη και την Χώρα μας οι αθλητές του Αρχηγού και Εκπροσώπου της Χώρας μας κ. Ιωάννη Στεφάνου του Συλλόγου Kyokushinkai Karate < Οι λεοντες Βόλου > , οδός Παγασών 119, μετά την επιτυχή παρουσία τους στο δυνατό πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate πλήρους επαφής στην κατηγορία παίδων – κορασίδων δίνοντας δυνατές μάχες με τους αντιπάλους τους.

Πιο αναλυτικά οι τρεις αθλητές μας που αγωνίστηκαν:

Η Αντωνία Ματσάγγου, στην κατηγορία Κορασίδων 10- 11 ετών, -30κιλά. 1η Θέση Χρυσό Μετάλλιο και Κύπελλο της κατηγορίας της. Η Αντωνία νίκησε 3 αντίπαλες αθλήτριες και κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο. Στον πρωτο της αγώνα νίκησε με 2 βαζάρι και νοκ-άουτ την Πολωνέζα αντίπαλό της, στον δεύτερο αγώνα νίκησε με βαζάρι ένα πόντο την Μολδαβή αντίπαλό της και τον τελικό με 2 βαζάρι και νοκ – άουτ την δεύτερη Πολωνέζα αντίπαλό της κατηγορίας της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το πρώτο χρυσό Ευρωπαϊκό μετάλλιο για την Χώρα μας σε κατηγορία κορασίδων.

Ο Αντρέας Μπουτιούκ στην κατηγορία παίδων 14-15 ετών στα -55κιλά, όπου μετά από δύο νίκες των αντιπάλων του κερδισε στον μικρό τελικό την 3 η Θέση της κατηγορίας του. Στον πρώτο αγώνα κέρδισε τον Πολωνό αντίπαλό του με 2 βαζάρι και νοκ-άουτ, στον ημιτελικό αγώνα έχασε με βαζάρι από τον Ουκρανό αντίπαλό του και την συμμετοχή του στον τελικό, εως εκείνο το σημείο ειχε την υπεροχή στα σημεία.

Η τρίτη αθλήτριά μας Σοφία Μπουτιούκ στην κατηγορία κορασίδων 14-15 ετών -55 κιλά, έχασε στα σημεία από την Πολωνεζα αθλήτρια της κατηγορίας της πραγματοποιώντας μια πολύ καλή παρουσία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω των νέων κανονισμών δεν υπήρχε ισοπαλία στις κατηγορίες των παίδων και οι αθλητές έπαιζαν πολύ επιθετικά για την νίκη προσφέροντας ωραίο θέαμα και πολλά νοκ-άουτ.

Επίσης, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου διεξήχθη Σεμινάριο Διαιτητών και το meeting Αρχηγών Εκπροσώπων Κρατών στα οποία συμμετείχε ο κ. Στεφάνου Ιωάννης. Στο Σεμινάριο Διαιτησίας δίδαξε για 3 ώρες ο παγκόσμιος γραμματέας της IKO kyokushinkaikan Shihan Katsuhito Gorai 7Dan, εξηγώντας τους νέους κανονισμούς αγώνων στα Κάτα και στο κούμιτε όπου αναβάθμισαν το αγωνιστικό επίπεδο του kyokushin καράτε σε πιο γρήγορο, δυνατό και τεχνικό στυλ. Στο meeting των Αρχηγών Εκπροσώπων αναφέρθηκαν τα επόμενα πρωταθλήματα τόσο του Ευρωπαϊκού το 2024 στην Βουλγαρία αλλά και του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην Προύσα της Τουρκίας τον Μάρτιο του 2024. Ο Εκπρόσωπος της χώρας μας κ. Ιωάννης Στεφάνου κατέθεσε πρόταση ανάληψης Διεθνούς Πρωταθλήματος του Kyokushinkai καράτε στη χώρα μας για το 2024-2025. Η πρόταση θα συζητηθεί στο Αρχηγείο της Ιαπωνίας ( Honbu ) όπου και θα δώσει την απόφασή της στον Εκπρόσωπό μας.

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου συγχαίρει και ευχαριστεί τους αθλητές μας για την επιτυχή παρουσία τους την Αντωνία Ματσάγγου και τον Ανδρέα Μπουτιούκ για τις μεγάλες τους Ευρωπαϊκές επιτυχίες, τους γονείς των αθλητών για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τους υπόσχεται ότι θα είναι πάντα δίπλα τους για κάθε μελλοντική διοργάνωση.

Τόσο ο Εκπρόσωπος της Ελλάδας Shihan Ιωάννης Στεφάνου όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας ευχαριστούν θερμά από καρδιάς τους χορηγούς της Ελληνικής αποστολής που παρ’ ότι την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε συνέβαλαν οικονομικά για την κάλυψη μέρος των εξόδων της ομάδας μας και βοήθησε ουσιαστικά στην επιτυχή παρουσίας μας. Πρόκειται για τους: κ. <θεόδωρο Προσήλια με την καφετέρια <Μινέρβα> , τον κ. Γεώργιο Μανδηλά με τους Φούρνους Μανδηλά άρτος και γλυκό και τον κ. Βασίλη Μπόκο με το ουζερί Μπόκος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ - SHARE OSU

STEFANOU logo 230x230

SHIHAN IOANNIS STEFANOU 5 DAN

Shihan Ιωάννης Στεφάνου 5 Dan

masoyama_matsui8713b7c12908face3b574e7f2615c716
Η ιστορία του Osu!
OSU
imb_logo_23
imb_logo_23
ΧΟΡΗΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ