Kyokushin Karate Shihan Ioannis Stefanou 5 Dan Branch Chief Greece
/* no code */

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ 12ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ KYOKUSHIN KARATE ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ 
Επιτυχής ήταν η παρουσία του αξιόλογου αθλητή μας Μάριου Στεφάνου ο οποίος εκπροσώπησε την Χώρα μας στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του δυναμικού Kyokushinkai Karate της IKO(International Kyokushin Organization) στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Ο αείμνηστος Ιδρυτής και Αρχηγός του Kyokushinkai Karate Sosai Mas Oyamas 10Dan είχε διοργανώσει για πρώτη φορά στο Τόκιο  το 1975 το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate χωρίς κατηγορίες κιλών Νοκ – Ντάουν (πλήρους επαφής) και από τότε αυτό καθιερώθηκε από τον μεγάλο δάσκαλο Sosai Masutatsu Oyamas 10 Dan και έγινε θεσμός, που διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια πάντα με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Musashino Forest Sport Plaza Στάδιο. 
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξήχθη φέτος από 22 έως 24 Νοεμβρίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Το εν λόγο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι Νοκ – Ντάουν πλήρους επαφής του Kyokushinkai Καράτε και έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως ως το δυναμικότερο παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κάθε τετραετία αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο των πολεμικών τεχνών και το τιμούν με την παρουσία τους Αρχηγοί Κρατών, Διεθνής παράγοντες του αθλητισμού, καθώς και πολύ αστέρες του Σινεμά. Παρότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας, διότι ο Μάριος Στεφάνου με το Ν 121 κληρώθηκε με τον πρωταθλητή Πολωνίας Νο 120 Oscar Mazurkiewicz. Ο Μάριος αγωνίστηκε με θάρρος και έπαιξε στα ίσα τον Πολωνό Πρωταθλητή με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια του αγώνα να κερδίσει τον θαυμασμό της κερκίδας όπου και τον χειροκρότησε αρκετές φορές, για τα θεαματικά του λακτίσματα  τα οποία παραλίγο να σκοράρουν με Νοκ - άουτ κατά του αντιπάλου του αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Πολωνός αθλητής στάθηκε τυχερός. Δυστυχώς όμως σε μια πτώση του Μάριου από κόντρα του αντιπάλου και ένα παραπάτημα του, οι δύο διαιτητές έδωσαν πόντο στον Πολωνό αθλητή, βάση των νέων κανονισμών, έως τότε ο Μάριος είχε την υπεροχή. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά αυτό τον τρόπο έχασαν στους προκριματικούς πολλοί αθλητές μεταξύ αυτών δύο από τα φαβορί της Παγκόσμια δεκάδας ο Ρώσος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Cyril Kochnev και ο διάσημος Ισπανός πρωταθλητής Alejandro Navarro. Στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 200 αθλητές, Πρωταθλητές Ηπείρων τα 2 τελευταία χρόνια καθώς και επίλεκτοι με αποτέλεσμα το επίπεδο να είναι πολύ υψηλό και να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στο κατάμεστο στάδιοMusashino Sport Plaza, όπου για 3 ημέρες μονοπώλησε το ενδιαφέρον στις πολεμικές τέχνες στην Ιαπωνία. Τον Μάριο Στεφάνου τον συγχάρηκαν για την πολύ καλή παρουσία του προπονητές άλλων Χωρών, αθλητές και Έλληνες από την Αυστραλία, τον Καναδά και το Βέλγιο που ήταν στους αγώνες. Μεγάλη στιγμή για τον αθλητή μας ήταν στο αποχαιρετιστήριο πάρτι όπου κατά την συνάντηση για την αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχηγό της Παγκόσμιας Οργάνωσης και διαδόχου του Sosai Mas Oyamas,  Kancho Shokei Matsui 3 φορές Παγκοσμίου Πρωταθλητή συγχάρηκε τον Μάριο και τον παρότρυνε να συνεχίσει τις σκληρές προπονήσεις και ότι θα χαρεί πολύ να τον δει να αγωνίζεται στο Διεθνές Πρωτάθλημα με κατηγορίες κιλών τον Ιανουάριο του 2020 στο Λος Άντζελες της Αμερικής. 

Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό εδώ και 40 Χρόνια που στους καλύτερους 10 αθλητές του κόσμου δεν υπήρχε Ευρωπαίος αθλητής, ενώ στο προηγούμενο Παγκόσμιο το 2015 στον τελικό έφτασαν δυο Ευρωπαίοι πρωταθλητές ο Βούλγαρος Zahari Damyanov και ο Γάλλος Djema Belkhodja καθώς και σε άλλες θέσεις. Μετά από 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα η Ιαπωνία κατόρθωσε να πάρει ξανά την πρώτη θέση με τον Ιάπωνα αθλητή MIkio Ueda όπου σε έναν καταπληκτικό τελικό με τρεις παρατάσεις νίκησε τον ρώσο Πρωταθλητή Aleksandr Eremenko στα (tameshi wari) δοκιμασίες σπασίματος ξύλων. Στην πρώτη δεκάδα του κόσμου ήταν 6 Ρώσοι και 4 Ιάπωνες αθλητές. Ο κ. Στεφάνου εκπροσώπησε την Χώρα μας και στο meeting των Αρχηγών – Εκπροσώπων και έκανε πρόταση για την ανάληψη Διεθνούς Πρωταθλήματος στην Πόλη μας για το 2021. Τα σχόλια ήταν θετικά ιδιαίτερα από τα 7 Βαλκανικά και τα δύο επιτυχημένα Ευρωπαϊκά που διοργάνωσε στο παρελθόν ο κ. Ιωάννης Στεφάνου στην Πόλη μας τον Βόλο. 

Στους επίσημους προσκεκλημένους του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Κων/νος Κακιούσης, ο οποίος συγχάρηκε τους κυρίους Ιωάννη και Μάριο Στεφάνου, που χάρη στις επιτυχίες τους συμμετείχε η Χώρα μας σε αυτό το μεγάλο Παγκόσμιο γεγονός και κυμάτισε η Ελληνική σημαία μας στην άλλη άκρη της Γής!

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου καθώς και ο Διεθνής Πρωταθλητής μας Μάριος Στεφάνου ευχαριστούν θερμά όλους τους χορηγούς της Πόλης μας που με την βοήθειά τους συνέβαλαν στο μεγαλύτερο μέρος των εξόδων μας κατορθώνοντας να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η συμμετοχή μας στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kyokushinkai Karate. Πρόκειται για τον κ. Τζίμη Πουρντάλας με τα καφέ < STATE COFFEE>, τον κ. Κωνσταντίνο Αυφαντή με την Γενική Κλινική <ΆΝΑΣΣΑ>, τον κ. Αλέξανδρο Οικονομίδη με την Ευρωγενετική Θεσσαλίας, τον κ. Δάκη Τσίντρο με τα καταστήματα <ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ & ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΕΧΝΗ>, τον κ. Γιώργο Τόρη με τα ανταλλακτικά αυτ/των Τόρης – Χατζής Ε.Π.Ε, τον κ. Γιώργο Μανδηλά με τους <Φούρνους ΜΑΝΔΗΛΑ>, τον κ. Θεόδωρο Προσήλια με την Καφετέρια <ΜΙΝΕΡΒΑ>, το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας με Πρόεδρο τον κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον κ. Γιώργο Χασάπη με το Καφέ . 

Τέλος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου συγχαίρουν τον αθλητή Μάριο Στεφάνου και τον προπονητή Ιωάννη Στεφάνου για την εντυπωσιακή παρουσία τους! 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ - SHARE OSU

STEFANOU logo 230x230

SHIHAN IOANNIS STEFANOU 5 DAN

Shihan Ιωάννης Στεφάνου 5 Dan

masoyama_matsui8713b7c12908face3b574e7f2615c716
Η ιστορία του Osu!
OSU
imb_logo_23
imb_logo_23
ΧΟΡΗΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ