Kyokushin Karate Shihan Ioannis Stefanou 5 Dan Branch Chief Greece

29ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

May 17, 2015

Επιτυχής ήταν η παρουσία των Ελλήνων Καρατέκα στο 29ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate που διεξήχθη στις 9 Μαΐου στο Βερολίνο της Γερμανίας τόσο από τους αθλητές του Εκπροσώπου της Μητρικής Οργάνωσης του Kyokushinkai Karate (IKO1) κ. Ιωάννη Στεφάνου όσο και από τον Προπονητή του Συλλόγου <Άθλησις> κ. Δημήτρη Δημάκη. Στο εν λόγω πρωτάθλημα έδωσαν το παρών 24 κράτη που ανήκουν στην Ευρωπαική Οργάνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kyokushinkai karate (IKO 1) με την συμμετοχή 400 και πλέον αθλητών και αθλητριών στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων, Ανδρών – Γυναικών στο Κούμιτε και στα Κατα.

To Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Kyokushinkai θεωρείται από τα πλέον δυναμικότερα του κόσμου αφού κάθε τετραετία στους πρώτους 10 καλύτερους του παγκόσμιου πρωταθλήματος οι μισοί είναι Ευρωπαίοι. Το εν λόγο Πρωτάθλημα του Βερολίνου αποτέλεσε μέσω των αγώνων και την πρόκριση των καλύτερων 3 Ευρωπαίων αθλητών ανά κατηγορία οι οποίοι πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας το οποίο διεξάγεται κάθε 4 Χρόνια στο Τόκυο της Ιαπωνίας και είναι κατά σειρά το 11 (ενδέκατο) παγκόσμιο πρωτάθλημα από την ίδρυση του Kyokushinkai Karate του μεγάλου Δασκάλου Sosai Masutatsu Oyamas 10 Dan. Ιδιαίτερα λόγω της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε πολύ υψηλό επίπεδο και όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος είχαν προετοιμαστεί πολύ δυνατά διεκδικώντας μια θέση στην τριάδα της κατηγορίας τους. Μεγάλοι Ευρωπαίοι αθλητές Διεθνούς φήμης οι οποίοι θέλουν να ολοκληρώσουν την αγωνιστική τους καριέρα με το μεγάλο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας αυτό που καθιέρωσε κάθε 4τραετία ο Ιδρυτής του συστήματος Sosai Masutatsu Oyamas. Έδωσαν το παρών στους αγώνες και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος για τις προκρίσεις τους. Πρόκειται για τους Alejandro Navvaro 1η Θέση κατηγορία Kumite Ανδρών +90 κιλά Open. Lucian Gogonel 2η Θέση κατηγορία -80 κιλά, Nikolae Stoian 3η Θέση στην κατηγορία -90 κιλά, Sylwester Sypien 1η Θέση στην κατηγορία open +40 ετών.

Η Ελληνική Ομάδα πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στα ΚΑΤΑ (Αγώνες τεχνικών του καράτε με υποτιθέμενους αντιπάλους) όπου έλαβαν μέρος στα ΚΑΤΑ Ανδρών ο Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Στεφάνου και ο προπονητής του Συλλόγου <Άθλησις> κ. Δημήτρης Δημάκης, στα ΚΑΤΑ Γυναικών η αθλήτρια Χρύσα Διακομή και στα ΚΑΤΑ Κορασίδων η αθλήτρια Βασιλική Ράιου. Παρότι οι δύο αθλήτριες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά είχαν καλή παρουσία. Στο Kumite (Αγώνες μεταξύ δύο αντιπάλων) καλή ήταν και η παρουσία στην κατηγορία Παίδων 12-13 ετών -55 κιλών του Αθλητή Ματθαίου Γκαραγκούνη ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά και έχασε από τον Γερμανό αθλητή Abakar Alimov.

Ιδιαίτερη εντύπωση και πολύ καλή παρουσία στο Κούμιτε είχε ο αθλητής μας Μάριος Στεφάνου στην κατηγορία Ανδρών με το Νο 45 ο οποίος στον πρώτο αγώνα νίκησε τον Γερμανό Πρωταθλητή Alireza Shams με σκορ διαιτητών 4-1, στην συνέχεια ο Έλληνας αθλητής μας ήταν άτυχος διότι κληρώθηκε με τον Ουκρανό Πρωταθλητή Eldar Ismailov με τον Νο 42 ο οποίος στον πρώτο του αγώνα νίκησε τον Ούγγρο Πρωταθλητή Bence Draga. Έως το 1:30 λεπτό του αγώνα το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, στο υπόλοιπο μισό λεπτό ο Μάριος λόγω περισσότερου άγχους έπεσε αγωνιστικά με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα. Στην Συνέχεια ο Ουκρανός αθλητής είχε άλλες δύο νίκες με Νοκ – Άουτ, όπου στον τελικό της κατηγορίας ανακηρύχτηκε Πρωταθλητής αφού νίκησε τον επί σειρά ετών πρωταθλητή της κατηγορίας Lucian Gogonel. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρότι ο Μάριος προπονείτε μόνος του καθώς σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και του λείπουν οι αγωνιστικές εμπειρίες, με την καλή εμφάνιση απέσπασε πολύ καλά σχόλια από ξένους αθλητές και παράγοντες.

Τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τίμησε με την παρουσία του ο Ιάπωνας Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kyokushinkai Karate Shihan Katsuhito Gorai 6 Dan. Στο meeting των Αρχηγών – Εκπροσώπων Κρατών του Kyokushinkai Karate ο εκπρόσωπος της Χώρας μας κ. Ιωάννης Στεφάνου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να προσκαλέσει όλους τους Εκπροσώπους Κρατών με τις ομάδες τους να παραστούν στο 6ο Διεθνές Summer Camp 2015 το οποίο θα διεξαχθεί 8 – 12 Ιουλίου στο πανέμορφο Νησί της Σκιάθου. Στο εν λόγω Summer Camp θα διδάξει ο διεθνούς φήμης Δάσκαλος Shihan Katsuhito Gorai 6 Dan, και θα είναι πρώτη φορά που τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Οργάνωσης θα επισκεφθεί την Χώρα μας.

Ευχάριστη έκπληξη για την Ελληνική αποστολή ήταν η παρουσία Ελλήνων της Γερμανίας οι οποίοι ενίσχυσαν με την παρουσία τους και συνεχάρησαν την ομάδα μας. Τέλος, ο Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Στεφάνου συγχαίρει τους αθλητές που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα και ευχαριστεί τους γονείς του Συλλόγου <Άθλησις> που ακολούθησαν την Ελληνική αποστολή ενισχύοντας με την παρουσία τους και την καλή διάθεση τους, την ομάδα του κ. Γιώργο Γκαραγκούνη και Μάκη Ράιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ - SHARE OSU

STEFANOU logo 230x230

SHIHAN IOANNIS STEFANOU 5 DAN

Shihan Ιωάννης Στεφάνου 5 Dan

masoyama_matsui8713b7c12908face3b574e7f2615c716
Η ιστορία του Osu!
OSU
imb_logo_23
imb_logo_23
ΧΟΡΗΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ